Voorstellen

                                   

Hondentrimsalon Trimetage van Ellen Knuth, Lucky Dog van M.B.C. Groot-Zwaaftink (inmiddels overgegaan op andere eigenaar) en Poedelkennel Curlfinch van Karla Platerink wil ik bedanken voor hun vertrouwen en inzet mede ook dankzij hun heb ik ook het examen vakbekwaamheids Hondentoiletteerbedrijf kunnen behalen.

Hoe het allemaal begonnen is:

In 1993 ging ik samen met nu mijn (ex) man kijken naar een nestje West Highland White Terriers.

Er waren op dat moment nog twee teefjes aanwezig, het was als leek best moeilijk om een keuze te maken, uiteindelijk is het Wendy geworden. ( † 04.01.1993  –  27.01.2008)

Bij thuiskomst bleek ze maar 750 gram te wegen, dat bleek niet erg veel te zijn voor een pup van 8 weken!   (Later door ervaring wijzer geworden, bleek dus ook dat ze van de broodfok af kwam en geen stamboom had)

Aangezien ik op de hoogte wilden blijven van het ras ben ik lid geworden van de Westie Club, hier heb ik de trimdag gevolgd, en hierdoor heb ik Wendy vanaf kleins af aan zelf kunnen trimmen.

              

Ja en dan verstrijken de jaren en je vindt het wel erg leuk als Wendy een speelkameraad erbij zou krijgen.

Zo ben ik in contact gekomen met Annemieke (mijn (ex)collega, en medefokster van de Cairns = Wicked Fellows) Ik ben met haar naar enkele tentoonstellingen geweest en eindelijk kwam de tijd dat Mystique (Wicked Fellows Myrthe Mystique) onze cairn geboren werd.

Om ook van dit ras op de hoogte te blijven  ben ik sinds 3 juni 1994 tot ong. 2015 lid geworden/geweest van de Nederlandse Cairn Terrier Club.

Met Wendy en Mystique heb ik  behendigheid, flyball, en gehoorzaamheid trainingen gevolgd.  Daarnaast is Wendy ook nog ingezet geweest voor het Hond en Kind Project op scholen.  Was zo mooi om te zien hoe hond en kind met elkaar om kunnen gaan.

Aangezien Mystique een stamboom had, en het me leuk leek om tentoonstellingen te bezoeken,  zijn we naar diverse shows in Nederland en Duitsland geweest, waar we goede beoordelingen met haar hebben behaald.

Mystique heeft drie nesten mogen krijgen, en ik heb uit haar tweede nest Joyce (Speedy Fellows Mystique Joyce) aangehouden.  Zij heeft de leeftijd van 16 jaar mogen behalen.

Aangezien Mystique ziek werd mocht ze helaas maar 5 jaar bij ons blijven. Ter herinnering aan haar heb ik mijn trimsalon naar “MYSTIQUE” benoemd.

Na Mystique heb ik nog vele andere Cairn Terriers mogen fokken en kopen waar ik met veel plezier mee gefokt en geshowd heb in binnen en buitenland. En heb in de jaren ook behoorlijk wat titels mogen behalen.

               

In deze tijd is mijn passie verder ontstaan voor het hondentrimmen het showklaar maken van mijn eigen maar ook voor andere mede eigenaren.

Aangezien mijn liefde voor het Hondentrimmen steeds verder gegroeid is wilde ik het felbegeerde diploma halen zodat ik ook me ook bezig kon gaan houden met andere rassen.

Na enkele jaren heb ik mijn werkzaamheden ook uitgebreid met katten en konijnen.

  • KVK 08128959